fredag den 7. september 2007

Mixin' it up in Tijuana

Ja saa er vi saa endelig naaet til Tijuana, Mexico. Det er svaert at beskrive hvordan foerstehaandsindtrykket i Tijuana var, men jeg vil da give det en skalde:
Vi ankommer til gransen mellem USA og Mexico, og allerede her indser man den ENORME forskel mellem de to lande. Fra USA til Mexico, er der vitterligt en svingdoer, som man gaar igennem, intet bliver tjekket eller noget som helst. For at komme tilbage igen, er det en helt anden historie. Vi har dog ikke proevet det endnu, men ifoelge paalidelige kilder lyder det paa en ca. 2 timers ventetid hvor USA-mennesker udspoerger en, om hvorfor man skal ind i USA - det glaeder vi os selvfoelgelig til :)

Naa men tilbage til Tijuana. Vi bliver koert ind til vores hotel, og taxaen har (jeg har naesten lyst til at sige selvfoelgelig) intet taxameter. Naa men jeg siger til taxa-john at vi ikke betaler mere end 5 dollars, noget som han gaar med til. (Amerikanske dollars er som guld her i Mexico, en form for groent guld der kan koebe ALT, isaer i Tijuana..).
Efter at have kommunikeret paa det mest gebrokne engelsk/spansk til vores hotel-mand saa gaar turen til Tijuanas gaagade: Avenida Revulucion.
Denne gade er noget helt for sig, og saa alligevel ikke. Den er en stor turistfaelde hvilket jo giver god mening, men der er noget helt specielt ved denne vej, og det er saelgerne paa den.
Alle har proevet at vaere paa ferie et fattigt sted, og alle ved at folk her godt kan vaere lidt "pushy" for at faa solgt deres ting, men her er det naermest grotesk saa vilde de er.
Det allerfoerste vi oplever paa Avenida R. er at en mand forfoelger os i intet mindre end 2-3 minutter hvor han proever at lokke os ind paa en "titty-bar". (Havde han ramt det rigtige tidspunkt, var vi maaske gaaet med, men nok om det.. :p)
Men vi fortsaetter ned af gaden, og naesten ustandseligt pifter folk fra den anden side af gaden, og raaber ting som "Come guys, come - titty bar", hvorefter de laver store bevaegelser omkring brystpartiet :D
Og der er selvfoelgelig ogsaa dem der bare vil saelge ubrugeligt stads (vi har allerede paa nuvaerende tisdspunkt koebt et styks tilbehoer til MC Tito, saa helt forgaeves er deres slid heller ikke :D) men ikke desto mindre saa tager de fat i en, for at vise deres flotte hatte og fake soelv frem.. Jaja, nu har i vist fanget ideen :p

Vores foerste maaltid her i byen var, som forventet meget billigt, men hvad der er endnu vigtigere er at drinksne er ustyrligt billige :D
En drink koster ca. 5-10 kroner, alt efter hvad du koeber, og jeg skal lige love for at de ikke er naerige med sprutten.. :p (Bare rolig alle moedre der laeser dette, jeg drak kun 2 pga. min "sygdom"... :D)

Hmm.. Jeg tror vist det er nok informationer om vores Tour de USA+Mexico, saa jeg vil sige farvel.

Pelle over and out

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

De mexikanske tekstiler er så flotte med alle de farver, men det er anstrengende at blive hevet i hele tiden for at I skal købe.
Jeg har hørt at San Fransisco skulle være mere spændende end Los Angeles, så at den var værd at bruge mere tid på, men I har måske faste reservationer på hele rejsen?
Katten har fået 6 killinger så hvis nogen vil ha en sød kattekilling til november så sig bare til!

Anonym sagde ...

Hvordan ser de ud, mor?